DSCN0612

Lorsque j'ai découvert le blog (sublime, plein d'humour et de décalage) de Feuille de Chou, j'ai littéralement craqué pour ce cake salé bien original. Je n'avais jamais pensé utiliser l'avocat dans un cake. En salade, accompagnement, oui, mais cuit dans une pâte, non. Et pourtant, je l'ai complétement dévoré, tout d'abord des yeux, puis, en bouchées. Je vous le conseille vivement, pour changer des cakes tomate-mozza, trop communs!

Pour la recette en français, je vous encourage vivement d'aller voir l'original et de découvrir par la même occasion le blog de Mlle Feuille de Chou!

                     Avocado-Bacon & Sesam Cake

     DSCN0603

When I discovered the beautiful and humorous blog Feuille de Chou, I was litterally seduced by this  salted cake recipe that I find very original. The fact is that it mixes an avocado in a baked mixture and i've never thought that this product could be used and cooked. The result was surprising but utterly delicious. I have wolved it down in a day and I can recommend you to make it if you're fed up cooking the same cakes.

     DSCN0604

Ingredients for 6-8 persons:

125g wholemeal flour

125g flour

2 tsp baking powder

1 tbsp mustard powder (or wasabi powder)

2 bacon slices thinly cut

80g grated cheese (gouda)

2 eggs

250ml milk

50g butter, melted

1 avocado

2 tbsp black sesame seeds

    DSCN0616

Preheat oven to moderate (200°). Fry the bacon slices in a pan and let them cool on a paper towel. Combine the two flours, baking powder, mustard, sesam seeds and grated cheese together. Dig a hole. In another bowl, mix the eggs and milk together. Stir into the dry ingredients with the butter, bacon and avocado. Blend and pour into a greased and floured cake tin. Bake 20-25 minutes.